Дигитални артисти показват проекти в Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Пловдив

  • 30 март 2021 21:31

  • 688
  • 0
Дигитални артисти показват проекти в Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Пловдив
© pixabay

Новите проекти на млади дигитални артисти, продуцирани от фондация „ДА Лаб“ в рамките на проекта ‌‌„Стойност-Ценност‌ (E-valuation)“, ще бъдат представени през април в 5 различни български града. Творците бяха избрани след конкурс в края на миналата година и получиха стипендии за осъществяване на проектните си предложения.

Артистките Вероника Табакова и Яна Меламед разказаха пред БНР как през последната година работят по първия си съвместен проект, наречен “DigiPhysics”.

Девет деца от Плевен са финалисти на международния конкурс "Звездни мечти" в Москва

Дигиталните инструменти дават свободата да се съчетават различни изкуства и точно това са направили двете. За това, доколко е успешно, можем да съдим първо по факта, че са сред избраните от „ДА Лаб“ в рамките на E-valuation, и второ - като посетим Пловдив от 14 до 30 април.

Когато човек застане в обсега на камерата за 3D заснемане, той е усетен и регистриран от инсталацията и започва да ръководи това, което се случва, обясниха създателките на “DigiPhysics” - кога какво ще се промени в звука и картината. Все пак се третира по особен начин необходимостта от баланс и партньорство между човека и технологиите, да бъдат заедно.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
688 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини