Теодосий Спасов получава Наградата на София на 25-ия София Филм Фест

  • 08 февруари 2021 14:40

  • 300
  • 0
Теодосий Спасов получава Наградата на София на 25-ия София Филм Фест
© Булфото

И в тези пандемични времена Теодосий Спасов успява да изразява духовните си желания и открития. Това заяви пред Радио София големият музикант, композитор и импровизатор.

Той изрази щастието си от това, че е определен да получи Наградата на София на 25-ия София Филм Фест, за това, че „са ме забелязали“.

„Кавалджията на света“ – както го наричат, е роден на 4 март 1961 година в град Исперих и вече има награда от любимия му Пловдив. „Наградата осмисля моето присъствие в София, където живея от около 30 години. Това означава, че все пак принадлежа и на София“, отбеляза музикантът.

Бойка Велкова поставя и играе главната роля във "Федра"

В момента той довършва музиката към спектакъла "Федра", режисиран от актрисата и неговата съпруга Бойка Велкова. В началото на март ще бъде премиерата му в театър „Азарян“. Скоро в сградата на БНР бяха изложени негови фотографии от Антарктида, където беше през 2020 година. Да се „транспонира“ в друга сфера е окуражен от фотографи като Зафер Галибов и Ани Петрова. Получил е покана да гостува с фотоизложбата си и в Ямбол.

Наградата на София на Столичната община ще бъде връчена на изключителния музикант и композитор в деня на откриването на 25-ия София Филм Фест на 11 март, в Зала 1 на НДК, седмица след 60-годишния юбилей на артиста на България и света.

Последвайте канала на

Novini.bg
300 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини