Започва Месец на децата в музеите на Пловдив

  • 03 февруари 2021 12:19

  • 605
  • 0
Започва Месец на децата в музеите на Пловдив
© Pixabay

През февруари, в Месеца на децата в музеите на Пловдив, съботите и неделите в четирите пловдивски музея, Градската галерия и НБ "Иван Вазов" ще са посветени на децата, съобщиха от пресцентъра на общината.

Идеята на зам.-кмета по култура, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов е подкрепена с радост от директорите на културните институции, като всяка от тях е подготвила изненади за децата в предстоящите уикенди. Тогава те ще имат възможност не само да посетят експозициите безплатно, но и да се включат в различни игри и занимания, да творят, както и да получат подаръци. Инициативата има за цел да покаже на децата богатството на експозициите на първия български град - Европейска столица на културата през 2019 г.

Конкурс за мартеница- гигант е обявен в Силистра

За Месеца на децата в музеите на Пловдив е отпечатана специална картичка. Децата, които съберат 6-те печата ще участват безплатно в общо заключително събитие. През март те ще посетят детски спектакъл на Опера Пловдив в Дома на културата "Борис Христов" или представление от програмата на Кукления театър, се посочва още в съобщението.

Регионалният исторически музей се включва в инициативата с експозициите: "Българско възраждане" и "Съединение на България". Своите богатства и интересни експозиции ще покажат още етнографския, археологическия и природонаучния музей в Пловдив. Градската художествена галерия участва с експозициите в 7 сгради, а библиотека "Иван Вазов" се включва със своя "Детски отдел".

Последвайте канала на

Novini.bg
605 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини