Кинофестивалът в Кан може да се проведе през лятото

  • 06 януари 2021 17:43

  • 382
  • 0
Кинофестивалът в Кан може да се проведе през лятото
© Getty images

Кинофестивалът в Кан, който по традиция се провежда през месец май, ще се състои през 2021 г., но с възможно известно отлагане за периода в края на юни или юли, в зависимост от изискванията на санитарните мерки, предаде Франс прес.

Най-важният кинофорум на седмото изкуство не можа да бъде проведен през месец май 2020 година заради пандемията. Сега организаторите си осигуряват още малко време, за да преценят ситуацията, предава БТА. 

Засега кинофестът е програмиран за периода 11-22 май. Но разпространението на пандемията може да поднесе изненади и през тази година. Така че организаторите си запазват два прозореца с дати между края на юни и края на юли.

Търсят киноман, който да гледа филми в изолация на самотен остров

Кинофестивалът в Кан е сред най-престижните в света и на него тежко му се отрази пандемията, тъй като той не можа да се състои, докато неговите съперници, фестовете в Берлин и Венеция, можаха да се проведат при стриктно спазване на противоепидемичните мерки за последния.

Тази година, първият голям кинофест в календара, Берлиналето, се отказа от класическото си издание. Той бе отложен за март, а конкурсната програма ще се състои онлайн заради пандемията. Прожекции, достъпни за зрителите, ще бъдат проведени през месец юни.

Последвайте канала на

Novini.bg
382 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини