Музикалният театър обявява три дати за традиционния си Коледно-новогодишен концерт-спектакъл

  • 17 декември 2020 14:26

  • 384
  • 0
Музикалният театър обявява три дати за традиционния си Коледно-новогодишен концерт-спектакъл
© Национален музикален театър

Поради големия интерес Музикалният театър обявява три дати за традиционния си Коледно-новогодишен концерт-спектакъл - 20, 22 и 23 декември, съобщават от трупата.

Ще бъдат представени популярни мелодии от оперети, мюзикъли и коледни песни. Ще звучат и неизпълнявани досега в България музикални номера, които са много популярни в това време на годината по западноевропейските сцени, допълват организаторите.

Новогодишният музикален фестивал ще се проведе онлайн

За първи път ще прозвучи обработка на популярната коледна песен "Тиха нощ", изпълнена акапелно от квинтет солисти. Сред акцентите е и нов аранжимент, направен за концерта от маестро Людмил Горчев, на песента "Барселона" от Фреди Меркюри.

Специално участие в концерта ще има балет "Арабеск", който ще изпълни "Кайзер валс" от Йохан Щраус. Режисьор на спектакъла е Явор Радованов, сценарият е на Станислава Ризова. Сценографията е на Пеньо Пирозов и Георги Златанов, а хореографията - на Йоанна Стоянова. Участват звездите на Музикалния театър - Александър Мутафчийски, Богомил Спиров, Владимир Грудков, Денко Проданов, Еделина Кънева, Зорница Дамянова, Марияна Арсенова, Олга Динова, Пеньо Пирозов, Стефан Петков.

"Ние, артистите, които искаме да работим, въпреки сегашната ситуация в страната, поднасяме с много любов и надежда нашите коледно-новогодишни спектакли и ви каним да празнуваме заедно", казва директорът на Музикалния театър Марияна Арсенова, цитирана от БТА.

От името на своите колеги, които нямат търпение да се срещнат с публиката, тя кани зрители и на 29 декември от 19:00 ч. на най-обичаната и популярна оперета на Калман - "Царицата на чардаша". Кулминацията на празничните събития е на 31 декември от 17:00 ч., часове преди настъпването на Новата 2021 година, когато е новогодишния спектакъл на "Прилепът".

Традиционно, оперетата на Краля на валса се играе във всички немскоезични държави навръх Нова година. За зрителите на Музикалния театър са подготвени изненади и празнична томбола.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
384 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини