Борисов предложил на Банов експериментално тестване на хората по културните събития

  • 06 ноември 2020 13:10

  • 3155
  • 2
Борисов предложил на Банов експериментално тестване на хората по културните събития
© Кадър БНТ

За сектор култура през предстоящата година ще бъдат отделени близо 250 милиона лева. Увеличението е с 28 милиона лева. Очакват се и още 25 милиона лева до края на годината. Това каза в предаването "Култура.БГ" по БНТ министърът на култрата Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за.

"Достатъчно, когато говорим за култура, никога няма. Но са сериозна инвестиция в устойчивост и в тези трудни времена", каза министърът.

Според него държавата в момента се справя не просто добре, а отлично с кризата. По негово мнение страната ни се ръководи изключително успешно в тези тежки времена.

Стана ясно, че премиерът Борисов е възложил на Банов експериментално и съвсем безплатно на всички културни събития в страната да се правят антигенни тестове, за да има спокойствие у хората.

В момента се разработва механизмът, за да започне да се случва това.

Проф. Ангелов разкри как ще се вземе решение дали да има второ затваряне на държавата

"Въобще не може да се разговаря за политики на затваряне на култура", категоричен беше министърът.

"Няма да има такова нещо. То не е необходимо. Необходима е дисциплина, необходимо е знание. Най-защитени в държавата са културните пространства."

Банов заяви, че лично тръгва на проверки в цялата страна, за да се увери, че хората могат спокойно да потребяват култура.

Близо 250 милиона лева са отделени от бюджета за догодина за култура. Инвестирано е много сериозно в хората, увеличението на доходите е 10%. Осигурени са над 6 300 000 лева във фонд "Култура", с който тази година бяха подпомогнати свободните артисти, увери той.

Продължава работата по ключови политики. Добавени са средства за археология и опазване на културното наследство. Очаква се през следващата седмица да мине нов закон за подобряване на киното, конопроизводството и киноразпространение.

Последвайте канала на

Novini.bg
3155 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
вилибеца

2020.11.06 | 16:34

2
Няма никаква полза от мерките,това се разнася по въздуха и ходи там,където го наръсят. Целите са Европа и Северна Америка. Нещо не си пада много-много по жълтурковците. Насочете натам конспиративните си теории,а не към разни там корпорации,ваксини и др. бля-бля
Таралеж

2020.11.06 | 14:19

1
А за учителите, Борисов няма ли да предложи антигенни тектове ?

Добави коментар

Водещи новини