Лили Иванова дари книги от личната си колекция на библиотеката в Кубрат

  • 01 ноември 2020 17:43

  • 2472
  • 0
Лили Иванова дари книги от личната си колекция на библиотеката в Кубрат
© Булфото (архив)

Примата на българската естрада Лили ИвановаЛили Иванова Лили Иванова е родена в гр. Кубрат. Завършила е медицински техникум във Варна, а по-късно работи дари книги на библиотека при Народно читалище "Св. Св. Кирил и Методий" в родния си град Кубрат, съобщиха от общинската администрация.

Стотици томове литература от личната колекция на примата на българската естрада са предоставени на културната институция със заръката читателите и нейните съграждани да се докоснат и запознаят с нови заглавия и тенденции в литературния свят.

Дарените издания са от различни отрасли на знанието - художествена, светска, справочна, модерна и друга литература. Сред произведенията преобладават биографии на световни лидери и популярни личности като Уинстън Чърчил, Маргарет Тачър, Лейди Даяна, Ангела Меркел, Петър Дънов, Христо Стоичков. Част от книгите са с автограф на певицата.

Произведенията са доставени със съдействието на кмета на Кубрат Алкин Неби, който изказва благодарности към Лили ИвановаЛили Иванова Лили Иванова е родена в гр. Кубрат. Завършила е медицински техникум във Варна, а по-късно работи, подчертавайки нейния безценен принос за общината през годините.

Ръководството на библиотеката също изказва своята признателност и благодарност за жеста на най-голямото име в българската поп музика.

Лили Иванова: Да съхраним българския език чист!

Последвайте канала на

2472 0

Свързани новини

Водещи новини