Вицепремиерът Николова връчи награда ИКАР на режисьора Никола Петков

  • 31 октомври 2020 20:17

  • 518
  • 0
 Вицепремиерът Николова връчи награда ИКАР на режисьора Никола Петков
© Министерството на туризма

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и връчи награда ИКАР на режисьора ветеран Никола Петков, съобщиха от министерството на туризма.

Тя му поднесе отличието „За чест и достойнство“, като заяви, че с богатата си творческа биография, със своите близо 150 постановки, които носят много усмивки на зрителите, с филмовите си отличия той демонстрира истинска самоотверженост в изкуството, всеотдайност и висок професионализъм.

Министър Николова изказа благодарностите си към режисьора, затова че продължава да организира и вдъхновява творци от своето поколение като основател на групата "Артисти със сребро в косите". И допълни, че с книгите си поддържа жива паметта за театъра в България чрез личностите в него, съхранили най-добрите образци на изкуството и човешкото достойнство.

Дядо Николай подари икона с образа на Божията майка на вицепремиера Николова

 

Вицепремиерът поздрави всички сценични творци и техническите екипи за силния им дух, поставен на изпитание от глобалната криза. Културата, както и туризмът, са сред най-засегнатите социални сфери, но твърдо вярвам, че с мерките, предприети от правителството, и с общи усилия е възможен рестарт при стриктно спазване на всички санитарно-хигиенни изисквания, уточни тя.

Последвайте канала на

518 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини