Институтът за съвременно изкуство отбелязва своята 25- годишнина с изложба в Двореца

  • 30 септември 2020 15:24

  • 318
  • 1
Институтът за съвременно изкуство отбелязва своята 25- годишнина с изложба в Двореца
© bulphoto

Институтът за съвременно изкуство – София отбелязва своята 25- годишнина с изложбата „25 години и 5 теми по-късно“ в Националната галерия – Двореца.

В залите на галерията се представят членовете й Иван Мудов, Калин Серапионов, Кирил Прашков, Красимир Терзиев, Лъчезар Бояджиев, Недко Солаков, Правдолюб Иванов и Стефан Николаев със стари и нови, и специално направени работи, а Мариела Гемишева представи пърформанса „Здравейте, момичета!”, 2020 в градината зад Двореца, съобщава Агенция Булфото.

Дворецът в Кричим отвори врати за посетители

ИСИ – София е сред най-дълго съществуващите и активни неправителствени организации, занимаващи се с визуално изкуство в България. Неговата история е тясно свързана с развитието на арт-сцената ни в последните десетилетия, нейното самообразоване, отваряне и позициониране в света, с някои от най-забележимите ѝ явявания в местен и международен контекст.

През годините нееднократно се отбелязва, че спецификата на института, в сравнение с множество подобни, самовъзникнали след падането на „желязната завеса“ организации, е в опазването на баланса между индивидуалните творчески интереси и поддържащата групова атмосфера на доверие.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
318 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
всичко

2020.09.30 | 15:51

1
всичко, което наричат съвременно изкуство е пошло и деградиращо.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини