Биография в снимки представя цигуларя Васко Василев

  • 24 септември 2020 10:08

  • 749
  • 0
Биография в снимки представя цигуларя Васко Василев
© Булфото (архив)

"Васко Василев - зад сцена" е биография в снимки, която на 240 страници представя популярния български цигулар. Премиерата ще бъде на 7 октомври, съобщиха издателите от "Книгомания".

"От цялата каша и бъркотия с вируса по света през последните месеци, се оказа, че можем да намерим форма на общуване дори и в това", разказва Василев. Той посочва, че проектът е реализиран благодарение на идеята на фотографа Христо Русев.

"Христо пътува с мен в Англия, Испания, Япония и по време на последното турне в България и улови мигове, които имат всички шансове да се окажат исторически от гледна точка на музиката в новата световна ситуация", казва музикантът и допълва, че да се довери на Русев за фотоалбума е едно от най-верните решения, които е взимал.

"Харесвам всеки кадър в него, защото е автентичен и с много достоверен поглед не просто към работата ми, а и към същността ми, казва Васко Василев. Финалната селекция е истинска моментна снимка на година от живота ми. Да пътувам в различни страни, да работя с различни музиканти, да свиря в различни жанрове, да срещам и нова, и непозната публика - това е смисълът на моя живот".

"Това научих от Васко - че където и да си, трябва да си там на 100 процента", казва Русев. "Каквото и да правиш, дали ще свири в "Ковънт гардън" пред изискана публика или в крайните квартали в някой испански град за възрастна жена и нейното куче - Васко се раздава на 100 процента", допълва той.

Христо Русев е роден в Пловдив през 1994 г. Занимава се с фотография от 11 години. Работи като фотожурналист на свободна практика с международни медии. Специализира в областта на социалните проблеми и сценични изкуства. През последните пет години прави фоторепортажи в над 20 държави, а негови снимки са поместени в "Тайм", "Ню Йорк таймс", "Гардиан", "Вашингтон пост", "Уолстрийт джърнъл", Би Би Си, Си Ен Ен.

Последвайте канала на

Novini.bg
749 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини