Народният театър със спектакли и през август

  • 04 август 2020 12:49

  • 388
  • 0
Народният театър със спектакли и през август
© Novini.bg

За първи път в историята си Народният театър "Иван Вазов" остава отворен и през август. В месеца, когато традиционно театрите са в лятна отпуска, академичната трупа ще играе в 19 от дните.

12 хитови заглавия от репертоара на Народния театър очакват зрителите на четирите сцени - Голяма, Камерна, "Апостол Карамитев" и "Зад театъра", за да поддържат жив духа на театъра преди планираното силно премиерно начало на новия есенен сезон.

Актьори четат Яворов в Народния театър

За нас е много важно да не прекъсва връзката между нашите представления, между актьорите и зрителите ни, каза пред БНР директорът на Народния театър Мариус Донкин: "Ние си изкарахме нашата отпуска, полагаемата, която беше по време на карантината и сега вече нямаме начин, по който да можем да излизаме в отпуск"

Директорът на Народния театър сподели, че има мечта да направи репертоар и за малките зрители. "Иска ми се посланията, които ще има в тези спектакли, които ще направим или в тези срещи, които ще направим с нашите малки или по-малки зрители, тези представления да бъдат интересни както за тях, така и за родителите им. И при нас в момента сме взели една идея - да започнем срещата с нашите малки зрители, говорейки за българските народни приказки, четейки български народни приказки, съвместно дискутирайки върху поговорките и върху българските народни приказки", подчерта Мариус Донкин.

Последвайте канала на

Novini.bg
388 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини