В Плевен за първи път отваря врати театър "Иван Радоев" в условия на пандемия от COVID-19

  • 15 юни 2020 15:28

  • 297
  • 0
В Плевен за първи път отваря врати театър "Иван Радоев" в условия на пандемия от COVID-19
© Facebook/ Драматично - куклен театър

В Плевен днес за първи път отваря врати Драматично-кукленият театър "Иван Радоев" в условия на пандемия от COVID-19, съобщават от културния институт.

Първите представления са безплатни и на открито - пред сградата на театъра. Програмата започва със спектакъл за децата от 17.00 часа днес - "Франклин".

Вечер на Стефан Данаилов събира негови студенти в Народния театър

Вечерното представление е за възрастни - "Господа, другари, пичове и дами", от 20.30 часа. Утре - 16 юни, малките зрители ще могат да видят постановката "Грозното патенце" от 17.00 часа също на открито и също безплатно.

За програмата, която следва, билетите са пуснати в продажба със 70 на сто намаление. За да бъдат спазени противоепидемичните мерки в залата ще бъдат заети само 30 на сто от местата. Следват представления в залата на театъра - "Страшният съд" от Хорват, на 17 юни, "Серьожа е много тъп" от Данилов, на 18 юни.

Представлението "Един мъж и една жена" от Красногоров, с най-дългогодишните актьори на театъра, Мариета Калъпова и Георги Ангелов, ще бъде на 19 юни. На 22 юни е спектакълът "Аспарух" - автор и режисьор Ованес Торосян, а на 23 юни - "Рейс" от Стратиев, с Мартина Вачкова и Тончо Токчакчиев.

Билетите за представленията, които не са се състояли заради пандемията, могат да се върнат до 19 юни. Плевенският театър е в 101-ти творчески сезон.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
297 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини