При какви мерки се играят театралните представления на откритите сцени?

  • 25 май 2020 16:54

  • 1222
  • 1
При какви мерки се играят театралните представления на откритите сцени?
© Wikipedia

„Първите представления на открито, които направихме, бяха истинско вълнение както за артистите, така и за публиката. Пропускат се по двама, местата са разделени, раздават се маски – всички тези ритуали си бяха някаква театрална форма. Под маските на зрителите обаче разбрахме, че има блясък и че те искат да бъдат там. Това го доказа и бързата разпродажба на всички билети“. Това заяви директорът на Театър „София“ Ириней Константинов в предаването „Плюс-Минус" по Нова телевизия.

"Така решихме и да направим и театър пред стълбите на Театър „София“, където да има повече пространство и по-голяма площ. Отправих покана към всички мои колеги, които искат, но нямат възможност безвъзмездно да играят на нашата сцена“, каза още той.

Отбелязваме Международния ден на театъра

„След цялото затишие, изведнъж сега предстоят до края на май и юни да се играят общо 40 представления“, каза Константинов.

„В началото, след въвеждането на извънредното положение, всичко беше много стресово и тежко. Хората в театъра не знаеха какво се случва, но постепенно с появата на информация, те свикнаха с мисълта, че след огромните успехи, които имаше театърът, идва време, в което човек трябва да се спре за малко. Беше странно“, коментира директорът на Музикалния театър Марияна Арсенова.

„Въпреки всичко ние не престанахме да комуникираме с хората през социалните мрежи. Осъществявахме и различни събития онлайн“, каза още тя.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1222 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Моника

2020.05.26 | 00:25

1
Добър ден!

Добави коментар

Водещи новини