Боил Банов с възмущение: Бедите върху духа са нещо ужасно!

  • 26 април 2020 10:11

  • 1478
  • 8
Боил Банов с възмущение: Бедите върху духа са нещо ужасно!
© Булфото, архив

Министерство на културата води дела срещу Софийския универистет (СУ) заради разрушен паметник на културата в Трявна. Институциите водят спор и заради Царския дворец в Балчик. Това коментира пред Нова телевизия министърът на културата Боил Банов.

"В Университета има някакъв рецидив. Някой, който се занимава със собственостите на СУ, много сериозно подвежда ръководството. Имаме проблеми с тях заради Царския дворец в Балчик. Водим дела за една къща в Трявна, която съсипаха. Това е един рецидив на немарливо и некоректно държание. Има неразбиране", обясни Банов.

Министър Банов за поставянето на нови климатици по фасадата на СУ: Абсолютна простотия

Относно вчерашните строителни дейности по фасадата на Ректората, той каза:

"Сигналът ми го подаде моята съпруга, тя видя в социалните мрежи снимка на хора, които правят ремонт на фасадата. Такава дейности има един единствен ред - съгласуване с Министерство на културата".

Банов не скри критиката към случая. Коментира и скандала със заснетия видеоклип в Съдебната палата. Определи това като "извращение" и каза, че отговорността е на собственика на сградата.

"Бедите върху духа са нещо ужасно, което много трудно се възстановява", категоричен е Банов.

Той каза, че въпросът за отварянето на театрите ще дадат специалистите.

"Не знам кога и аз питам. Питам докторите. Виждате, в Европа не виждаме тенденция да се преборваме с болестта", коментира още министърът.

Последвайте канала на

Novini.bg
1478 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2020.04.27 | 00:13

8
Има ли , кой да го тества за наркотици и алкохол ?Ало , Банов е!!!

2020.04.26 | 13:34

7
Нашето общество трябва сериозно да е притеснено от мъдрото умозаключение на г-Н Банов в изказването си че дупченето на фасадата на Софийския университет било същото като снимането на клип в Съдебната палата... Има два варианта - или той всъщност не мисли така, а удря едно рамо на ония дето ни проглушиха ушите как въпросният клип уронвал престижа на съдебната власт или той наистина е убеден че повреждането на фасадата на Су "Климент Охридски" е същото като снимането на някаква си художествена измислица. Е, ако един министър на културата наистина мисли така, сравнявайки кон с кокошка,значи сериозно сме го загазили като общество. ..
ШАЙКАТА ПРЕСТЪПНИЦИ

2020.04.26 | 13:10

6
СЕ ОПИТВАТ ДА ВИ УНИЩОЖАТ ФИНАНСОВО и ДУХОВНО.

2020.04.26 | 12:56

5
Този подчовек прецака държава ни с 700 000 лева в полза на частна фирма! ЗАЩО ВСЕ ОЩЕ НЕ Е В ЗАТВОРА ???
Снежанка Рибарска

2020.04.26 | 11:49

4
тоя има ли неква роднинска връзка с Павел Иванов шефа на ИПА. Има същата уродлива фаца като неговата. Направо хем да повъърнеш хем да се изсерреш от отвращение
.....

2020.04.26 | 11:03

2
Какъв е този абориген

2020.04.26 | 11:07

3
Бащати,кой друг.
Маските са за да Мълчиш - Мил Цв.

2020.04.26 | 11:03

1
Децата са най-ощетените от бандитския преход. Има кръстоносен поход срещу точните науки. От 30 години насам няма оборудвани кабинети по ХИМИЯ, БИОЛОГИЯ, ФИЗИКА. За разлика от България където хлапетата ЗУБРЯТ от уча се, техните връстници в западна Европа имат ЛАБОРАТОРИИ в които правят опити и реални проекти в часовете си по точните науки. Министрите на образованието би трябвало да излежават десетгодишни присъди заради осакатяването на децата и производството на тъпи граждани.

Добави коментар

Водещи новини