Спряха всички постановки в "Народния театър", излъчват онлайн

  • 10 март 2020 06:42

  • 1851
  • 3
Спряха всички постановки в "Народния театър", излъчват онлайн
© Булфото, архив

Представленията в Народен театър „Иван Вазов“ се отменят за неопределен период. Това обявиха от ръководството, което се съобрази с препоръките на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса у нас.

От театъра публикува кратко съобщение, в което обясняват на зрителите какво следва.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

"В срок до 31 март 2020 г. може да презаверите или върнете закупените от Вас билети (в това число и онлайн) на касите на театъра. Следете секцията с новини на сайта ни и facebook страницата ни за допълнителна информация. Молим да ни извините за причиненото неудобство", се казва в обявлението.

Междувременно от театър "Възраждане" обявиха, че ще се съобразят с препоръките, но ще излъчват на живо представлението "Вуйчо Ваньо".

"Уважаема публика, ние актьорите от Общински Културен Институт театър ВЪЗРАЖДАНЕ, утре, 10 март от 18.30 часа въпреки създалите се обстоятелствата, ще изиграем спектакълът Вуйчо Ваньо от А. П. ЧЕХОВ на празен салон. Слава Богу, през 2020 г нищо не може да ни спре да сме заедно. Ще излъчваме на живо, в платформите на театър ВЪЗРАЖДАНЕ във Фейсбук и Инстаграм. Бъдете с нас", се казва в съобщението на актьора Роберт Янакиев.

А решението за онлайн излъчване е приветствано от любителите на театъра.

Актьори скочиха на Банов. Той: Не ме занимават инфантилни позиции

Отмяната на театрални постановки, опери и други културни събития е част от мерките за превенция не само в София, но и в цялата страна. препоръчано бе дори университетите да преустановят дейност.

От щаба за борба с коронавируса разпространиха данни за последните изследвани проби

У нас няма нови случаи на коронавирус. До момента са известни само 4 положителни проби. Институциите обаче проучват всички хора, с които заразените са контактували. Специално внимание се обръща на тези, които са били в Италия.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1851 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Zoro

2020.03.10 | 08:19

3
Посещението в столичното метро, брои ли се за масово? Градският транспорт?
Завод

2020.03.10 | 08:07

2
В завода да работите паразити!!!!
Завода

2020.03.10 | 07:09

1
Тия

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини