Предлагат Драматичният театър в Ловеч да носи името на Стефан Данаилов

  • 20 януари 2020 16:38

  • 561
  • 1
Предлагат Драматичният театър в Ловеч да носи името на Стефан Данаилов
© Facebook

Петима общински съветници от БСП в Ловеч са внесли предложение Драматичният театър в Ловеч, който е държавен, да носи името на Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в. Това става ясно от документите за следващото заседание на Общинския съвет.

Няма по-достойно име от това на Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в - изключителна личност, която изгради незабравими образи в киното и театъра, се казва в мотивите на съветниците. Те допълват, че артистът е уважаван от всички българи и в Ловеч е родена неговата майка - Евдокия Данаилова и тук той изкарва детството си", се казва в предложението, цитирано от БТА.

Биографът на Стефан Данаилов: Отиде си щастлив

В решението, което предлагат съветниците, се иска кметът на община Ловеч да предприеме необходимите действия за изпълнението му.

Предложението ще се гледа в постоянните комисии, след което ще бъде подложено на гласуване на заседанието на Общинския съвет в Ловеч на 30 януари.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
561 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
КОМУНИСТИЧЕСКА КОЧИНА

2020.01.20 | 17:11

1

АЗ ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ ПРЕКРЪСТИ НА ТОДОР ЖИВКОВ ИЛИ НА ТРОЦКИ,,А ДЪРЖАВАТА НА ЛЕНИН,,,НЯМА ТАКЪВ КОМУНИСТИЧЕСКИ КЕНЕФ КАТО НАШИЯ НИКЪДЕ ПО СВЕТА

Добави коментар

Водещи новини