"Добрата дума лекува" - изложба призовава да не се посяга на медици

  • 20 декември 2019 13:13

  • 309
  • 0
"Добрата дума лекува" - изложба призовава да не се посяга на медици
© НС

"Добрата дума лекува" - изложба с това мото беше открита вчера в Народното събрание. Тя бе приветствана от председателя на парламента Цвета Караянчева и здравният министър Кирил Ананиев.

Експозицията е организирана от Българския лекарски съюз и е своеобразно продължение на националната кампания срещу насилието над медици. Изложбата съдържа фотографии, придружени с лични истории на пациенти, които разказват за доброто и за получените лекарски грижи, съобщиха от пресцентъра на парламента.

Цвета Караянчева подчерта, че добрата дума наистина лекува и медицинските работници имат нужда да я чуват по-често от пациентите си, за да бъдат още по-мотивирани, по-взискателни и още по-отдадени на професията си, да дават всичко от себе си, да спасяват човешки животи и да променят съдби. В навечерието на Рождество председателят на Народното събрание отправи пожелание към всички лекари за повече позитивизъм и винаги да срещат благодарност, защото я заслужават.

Адвокат по медицинско право: Агресията над медици не намалява

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев изрази увереност, че специалистите в сектора ще продължат да дават всичко от себе си в името на здравето на българските граждани. Той обяви категоричната си позиция срещу проявите на агресия над медицински работници и потвърди силната ангажираност на институциите да продължат да работят още по-активно за разрешаването на този проблем.

Председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров заяви, че добрата дума носи удовлетворение и надежда на всеки, който е потърсил или е избрал да бъде лекар. По думите му кампанията ще продължи и през следващата година.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
309 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини