Министър Банов пожела успех на "Алея на книгата"

  • 10 септември 2019 20:48

  • 565
  • 0
Министър Банов пожела успех на "Алея на книгата"
© Министерство на културата

Министърът на културата Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за пожела успех на „Алея на книгата“ и поздрави организаторите на събитието - Асоциация „Българска книга”. Той благодари и на кмета на столицата Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, и на Столична община за усилията да популяризират българската култура и духовност не само в София, но и в цялата страна. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на културата.

„Витошка“ е най-одухотворена и красива в този си вид – покрита с книги и пълна с четящи хора“, каза министър Банов. Той беше и един от първите, които купиха книги от изложението.

„Щастлива съм, че София се превърна в четящ град“, каза от своя страна кметът на София.

Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска отбеляза, че читателите на Столичната библиотека са се увеличили с над 1500 души само за една година и обърна внимание на многобройните програми на общината, които насърчават четенето и любовта към книгите.

Министърът на културата участва в официалното откриване на седмото издание на изложението, заедно с кмета на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, заместник-кмета по култура на Столичната община Тодор Чобанов и заместник-министъра на образованието и науката Деница Сачева, което се състоя на тази вечер в началото на пешеходната зона на бул. „Витоша”, до паметника на Алеко Константинов.

„Алея на книгата“ продължава до 15 септември включително и отново ще предложи на жителите и гостите на града богата културна програма, включваща премиери на книги, срещи с автори, издатели и преводачи, игри и работилници за деца.

Тази година в събитието участие са заявили рекорден брой издателства и книгоразпространители. Над 70 от тях ще представят новите си заглавия в общо 23 шатри от пресечката на бул. „Витоша” с бул. „Патриарх Евтимий” до ул. „Узунджовска”.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
565 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини