Цвета Караянчева откри Фестивала на българския бит и култура "Бъдеще с традиции – Кърджали 2019 г."

  • 07 септември 2019 16:27

  • 451
  • 0
Цвета Караянчева откри Фестивала на българския бит и култура "Бъдеще с традиции – Кърджали 2019 г."
©

Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на откри Фестивала на българския бит и култура „Бъдеще с традиции – Кърджали 2019 г.“ пред Паметника на Освободителите.

На Новия мост над река Арда тя поведе най-дългото хоро, водено от 10-метров трибагреник. Под звуците на „101 каба гайди“ хорото обедини хората от региона, страната и от съседни държави. В празника се включиха министърът на туризма Христина Ангелкова и областният управител на Кърджали Никола Чанев.

Родопчани сме изключително гостоприемни и слънчеви хора, подчерта Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на на откриването. Председателят на парламента отбеляза, че за да усетиш Родопа планина, има няколко неща, които трябва да вкусиш, да чуеш, да почувстваш – родопската песен, която се пее от сърце, да чуеш родопската гайда, да усетиш и видиш природата в Родопите. Преди това се състоя и дефиле на фолклорните състави.

В тазгодишното издание на Фестивала са включени дейности, свързани с българския бит и култура – фолклорна програма, тематични изложения, алея на традиционни занаяти, фотоизложби и детски работилници. Целта е да се популяризира уникалното културно-историческо наследство на Източните Родопи.

Последвайте канала на

Novini.bg
451 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини