Новият филм на Стефан Командарев грабна две награди в Сараево още преди премиерата му в България

  • 23 август 2019 08:37

  • 626
  • 0
Новият филм на Стефан Командарев грабна две награди в Сараево още преди премиерата му в България
© личен архив

Новата лента на талантливия наш режисьор Стефан Командарев „В кръг“, за която „Новини.бг.” бе една от първите медии, които съобщиха, още преди премиерата й в България, спечели две награди от кинофестивала в Сараево. Затова съобщи лично самият режисьор на страницата си в социалната мрежа.

Призът  „СЪРЦЕТО НА САРАЕВО“ за най-добра актриса е за ИРИНИ ЖАМБОНАС. Мотивите на журито са „за дълбоко и многопластово изпълнение, за детайлност и прецизност, на което не можем да не повярваме“.

CINEUROPA награда за „Изключително постижение в европейската аудиовизуална култура. Филмът се отличава не само с безспорните си артистични качества, но и промотира идеята за европейски диалог и интеграция“.



Честито на Ирини и на целия екип на филма! Наградите взе продуцента Katya Trichkova  от името на Ирини и екипа на филма.

Това написа Стефан Командарев. През февруари в интервю пред „Новини.бг.” той сподели: „Новият филм се казва „В кръг” и е коопродукция между България и Сърбия, подкрепена от БНФЦ, от Сръбския киноцентър, от фонда за кино към съвета на Еворпа и е на финална права. Снимките свършиха, монтажът трая около 2 дни, защото целият филм е от 20 кадъра. Разказва историите на 3 патрулни двойки полицаи за една нощ в София и действието е на 9 срещу 10 ноември 2019-та г.. Т.е. нощта на празнуването на  30-годишнината от падането на Берлинската стена и от промените в България”.

“ROUNDS” WITH 2 AWARDS FROM SARAJEVO FILM FESTIVAL!!!

- HEART OF SARAJEVO FOR BEST ACTRESS – IRINI JAMBONAS
- CINEUROPA AWARD – for outstanding contribution to the European audiovisual landscape. Prize is awarded to a film that, besides having indisputable artistic qualities, promotes the idea of European dialogue and integration.

Congratulations to Irini and the whole crew of the film! On behalf of Irini and the crew the awards were received by the producer Katya Trichkova.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
626 0

Свързани новини

Водещи новини