"Музика от Америка" представя две от най-колоритните творби на Гершуин

Две от най-колоритните творби в творчеството на Джордж Гершуин - "Кубинска увертюра" и симфоничната поема "Един американец в Париж", са част от проекта "Музика от Америка". Събитието ще се състои на 5 септември в двореца "Врана" край София, съобщиха организаторите.

В концерта на Русенската филхармония е включен и виртуозният Концерт за кларинет, струнен оркестър, арфа и пиано на американския композитор Арън Копланд.

Музикалната картина допълват композициите на мексиканския композитор Артуро Маркес - "Дансон No.2" и "Конга на Новия огън" (Conga del fuego nuevo), с ритмите на афро-кубинската конга и страстта на карибската музика.

Диригентът Марк Кадин е роден в Украйна, в семейство с музикални традиции. Гастролирал е в Европа, Азия и Южна Америка. В настоящия момент е главен диригент на Симфоничния оркестър на Българското национално радио.

Солистът - Данчо Радевски, е дългогодишен кларинетист на Симфоничния оркестър на БНР. Концертирал е в Европа, Америка и Азия. Участвал е в национални и международни проекти с различни камерни формации в изпълнения на класическа и съвременна музика.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Култура

още

Анкета

Слушате ли подкасти?

Слушате ли подкасти?

Избрано от Интернет