В УниБИТ 23-ма кандидати се състезават за 1 място

  • 02 август 2019 08:17

  • 882
  • 0
В УниБИТ 23-ма кандидати се състезават за 1 място
© личен архив

Университетът по библиотекознание и информационни технологии ще посрещне 70-годишнината от създаването на Държавния библиотекарски институт (създаден през 1950 г.) и 10-годишнината от преобразуването му като университет, за 70-ти пореден път с пълни учебни зали.

За поредна година УниБИТ успешно реализира пълния си прием на студенти в образователно-квалификационната степен „бакалавър“ във всичките направления и специалности. (забел. За учебната 2018/2019 г. приемът е бил 103%). Наред с класическите специалности като „Библиотекознание и библиография“, „Печатни комуникации“, „Информационни технологии“ интерес представляват и специалностите „Комуникации и информиране“, „Национална сигурност“, „Информационни ресурси на туризма“ и „Обществени политики и практики“.

За някои от изброените специалности за едно място кандидатстват 23 кандидат-студента. Фактите говорят сами, казва проф. Стоян Денчев – председател на Общото събрание на Университета и бивш дългогодишен Ректор: През последните 10 години Университетът по библиотекознание и информационни технологии е едно от най-търсените висши училища в нашата страна. Ние сме се съобразили изцяло както с демографската ситуация в страната, така и с образователния пазар. И младите хора с желание търсят УниБИТ и идват да учат при нас.

Наша основна цел е да предадем на студентите си знания и умения, а те са предпоставка за успешното им кариерно развитие. В УниБИТ създаваме възможности за младите хора и това е една от причините да изберат нашия университет за своето висше образование. На пазара на труда нашите възпитаници в годините доказаха, че подготовката, която имат от УниБИТ, им отваря врати, прилагат наученото в реалния живот. И наистина – в момента на бюрото на Ректора на Университета проф. д.н. Ирена Петева има 357 молби на кандидат-студенти които чакат някой от приетите студенти да се откажат, за да заемат техните места.

Последвайте канала на

Novini.bg
882 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини