Разград чака стотици гости за Панаира на киселото мляко

  • 16 юли 2019 16:00

  • 523
  • 0
Разград чака стотици гости за Панаира на киселото мляко
© Pixabay

Разград ще посрещне стотици гости от страната и чужбина за Панаира на киселото мляко и съпътстващия го Фестивал на народните традиции и художествени занаяти. Осемнадесетото издание на най-големия културен форум на общината ще се проведе следващата седмица, съобщи днес на пресконференция директорът на Дирекция "Култура, спорт, туризъм" в местната администрация Виолета Антонова.

От 22 до 24 юли градът отново ще се превърне в столица на киселото мляко, за да популяризира млечните продукти, богатството на песенния и танцов фолклор, и автентичните занаяти. Ще има конкурси, състезания, изложби и ревю-спектакъл на авторски облекла с български шевици. Малчуганите ще могат да участват в детската работилница "Първи стъпки в занаята" и в конкурса за детска рисунка.

Над 200 певци, танцьори и музиканти ще се включат в програмата на панаира. Гости тази година ще бъдат състави от Канарските острови, Русия, Китай, Грузия, Чили. Българският фолклор ще бъде представен от разградската детска танцова школа "Хорце" и Танцов клуб "Абритус". Вечерните концерти на групите ще бъдат съпътствани от дефилета, като последното по традиция ще бъде поведено от Краля и Кралицата на Панаира.

Близо 90 ще са и майсторите-занаятчии в изложението на съпътстващия панаира Фестивал на народните традиции и художествените занаяти.

Официалното откриване на Панаира на киселото мляко е в понеделник от 20.30 часа.

Последвайте канала на

БТА
523 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини