Добринка Табакова пристига за второто издание на “Неотъпкана пътека”

Световноизвестната композиторка Добринка Табакова ще бъде специален гост на второто издание на фестивала за камерна музика "Неотъпкана пътека". Той ще се проведе от 2 до 5 август в Ковачевица.

Създатели на фестивала са пианистката Лора Чекоратова и съпругът ѝ цигуларят Георги Вълчев.

На 2 август фестивалът ще бъде открит с пиесата "Танц по калдъръм" на Добринка Табакова. Нейни творби ще бъдат основен акцент на събитието. Три от тях ще имат своята българска премиера - "Танц по калдъръм" за клавирен квинтет, "На пейка под сянка" за струнен квартет и Две песни от "Песни за всички сезони". Освен тези пиеси, ще бъдат изпълнени и творбите "Прозрение" и "Толкова различни пътеки" от номинирания за Грами албум "Струнни пътеки."

Програмите на фестивала са замислени от цигуларя Георги Вълчев, който е артистичен директор на събитието. Концертите ще включват творби от Добринка Табакова, Франк Бридж, Франц Шуберт, Оторино Респиги, Роберт Шуман, П.И. Чайковски, А. Бородин и М. Глинка.

Във фестивала участие ще вземат мецосопраното Мариана Карпатова, цигуларите Георги Вълчев и Никола Таков, виолистите Веселин Тодоров и Румен Цветков, виолончелистите Иван Лалев и Волфрам Кьосел, контрабасистката Юлита Фъсева и пианистката Лора Чекоратова. Всички участници живеят и работят като солисти и камерни музиканти в Европа и САЩ.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Култура

още

Анкета

Трябва ли да продължи изкуството по време на COVID-19?

Трябва ли да продължи изкуството по време на COVID-19?

Избрано от Интернет