Добринка Табакова пристига за второто издание на “Неотъпкана пътека”

  • 02 юли 2019 13:21

  • 545
  • 0
Добринка Табакова пристига за второто издание на “Неотъпкана пътека”
©

Световноизвестната композиторка Добринка Табакова ще бъде специален гост на второто издание на фестивала за камерна музика "Неотъпкана пътека". Той ще се проведе от 2 до 5 август в Ковачевица.

Създатели на фестивала са пианистката Лора Чекоратова и съпругът ѝ цигуларят Георги Вълчев.

На 2 август фестивалът ще бъде открит с пиесата "Танц по калдъръм" на Добринка Табакова. Нейни творби ще бъдат основен акцент на събитието. Три от тях ще имат своята българска премиера - "Танц по калдъръм" за клавирен квинтет, "На пейка под сянка" за струнен квартет и Две песни от "Песни за всички сезони". Освен тези пиеси, ще бъдат изпълнени и творбите "Прозрение" и "Толкова различни пътеки" от номинирания за Грами албум "Струнни пътеки."

Програмите на фестивала са замислени от цигуларя Георги Вълчев, който е артистичен директор на събитието. Концертите ще включват творби от Добринка Табакова, Франк Бридж, Франц Шуберт, Оторино Респиги, Роберт Шуман, П.И. Чайковски, А. Бородин и М. Глинка.

Във фестивала участие ще вземат мецосопраното Мариана Карпатова, цигуларите Георги Вълчев и Никола Таков, виолистите Веселин Тодоров и Румен Цветков, виолончелистите Иван Лалев и Волфрам Кьосел, контрабасистката Юлита Фъсева и пианистката Лора Чекоратова. Всички участници живеят и работят като солисти и камерни музиканти в Европа и САЩ.

Последвайте канала на

Novini.bg
545 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини