В Ямбол завършват театралните празници "Невена Коканова"

  • 14 юни 2019 14:06

  • 177
  • 0
В Ямбол завършват театралните празници "Невена Коканова"
© pixabay

С постановката на Сатиричния театър "Алеко Константинов" на "Името" от Матийо Делапорт и Александър дьо ла Пателиер в Ямбол на 15 юни ще бъдат закрити 24-те театрални празници "Невена Коканова", съобщава директорът на местния театър Михаил Лазаров.

През предходните вечери на сцената на Драматичния театър "Невена Коканова" бяха представени още пет съвременни пиеси: постановката "Легло за трима" от Орлин Дяков, изпълнена от трупата на Драматичния театър "Сава Огнянов" в Русе; "Секси пране" на Мишел Римл, осъществена от състава на формацията "Театро"; "Черна комедия" от Питър Шафър - в изпълнение на актьорите на Театър "Българска армия"; "Иначе казано" от Флориан Зелер на Младежкия театър "Николай Бинев", и "Монтажът на моя филм" от Матю Куик, реализирана от трупата на Драматичния театър "Стоян Бъчваров" във Варна.

За седма година всеки от гостуващите театри получи почетния приз "Босоногата Жулиета" за участието си в сценичния форум. В началото на празниците бе открита изложба, посветена на шестте филма с участието на Невена Коканова, реализирани съвместно с нейния съпруг - режисьорът Любомир Шарланджиев.

Празниците са част от програмата за Деня на Ямбол - Св. Дух, 17 юни.

Последвайте канала на

БТА
177 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини