Стефан Данаилов се завърна на сцената на Народния театър след 5-годишно отсъствие

  • 08 юни 2019 18:07

  • 1466
  • 3
Стефан Данаилов се завърна на сцената на Народния театър след 5-годишно отсъствие
© Булфото (архив)

След 5-годишно отсъствие, Стефан Данаилов се завърна със скутер на сцената на Народния театър. Той е част от екипа на "Актрисата" и влиза в ролята на застаряващ любовник с вид на хипи, с дълги сиви коси и с фланелка "Аз победих анорексията". Героят на Данаилов е новата любов в живота на театралната звезда Лидия Мартин (Аня Пенчева), която се оттегля от сцената, за да заживее в Швейцария с поредния нов мъж до себе си.

Сълзи, смях, драма, ревност и истерия има в този спектакъл по текст на драматурга Питър Куилтър. Като на своеобразен парад, покрай актрисата "дефилират" нейният по-млад бивш съпруг Пол (Кирил Ефремов) и настоящият ѝ годеник Чарлз (Данаилов), синът ѝ Даниел (Павел Иванов), агентът ѝ Бари (Ненчо Илчев) и режисьорът Роджър (Иван Панев). Всички те влизат и излизат от отрупаната с цветя и поздравления гримьорна, влизат и излизат от събитията, които Лидия предизвиква във вълнението си.

Опиянена или пияна е актрисата, преди да се срещне за последен път с любимата си публика? Кой от всичките замесени в живота й мъже има власт над нея - или тя властва над всички тях? Каква е цената на славата и защо актьорът често е на крачка от лудницата? Колко струва любовта, ако я има? Защо всички режисьори рано или късно се опиянчват? Освен отговорите на тези въпроси, заедно с режисьорката Росица Обрешкова и Стефан Данаилов като постановчик, "Актрисата" разкрива още театрални загадки, най-важната от които е колко силна е магията на театъра.

В "Актрисата" Аня Пенчева слиза от сцената, но само на сцената. А лебедовата й песен в представлението е "Вишнева градина" от Чехов, за която получава заслужен аплауз. 

Интересната сценография във формата на куб е на Елена Иванова, нейни са и костюмите, а музиката е на Иван Лечев.

На аплаузите, в края на вчерашното премиерното представление, Аня Пенчева излезе с внука си Александър, който се роди преди по-малко от два месеца.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1466 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.06.08 | 20:19

1

Добре си живеят комунистическите храненици.
Данаилов, Слабаков и подобни...

Много

2019.06.08 | 20:28

2

си прост! Като няма какво да кажеш не пиши простотии! Смешен си!

Е

2019.06.08 | 21:17

3

Абе тъпанар, кой ти дава право да обиждаш доказали се хора, нещастник

Добави коментар

Водещи новини