В Трявна откриват четиридневните Славейкови празници

  • 06 юни 2019 08:27

  • 1055
  • 0
В Трявна откриват четиридневните Славейкови празници
© Община Трявна

С изпълнение на трио "Сопрано и камерния хор "Еуфоника" днес в 17,30 часа пред читалището "Пенчо Славейков - 1871" в Трявна се откриват четиридневните национални Славейкови празници, съобщават организаторите от община Трявна, цитирани от БТА.

Богатата културна програма предвижда литературни четения, дискусии, организиране на книжни базари, концерти, откриване на изложби, театрални спектакли. На 7 юни учениците от училище "П.Р.Славейков" ще четат в Славейковата къща свои литературни творби, а по-късно през деня в Старото школо ще има ученически дебат, посветен на 180-годишнината от създаването на Славейковото училище.

Вечерта в галерия "Гъбенски" се открива изложбата на фонд "13 века България" под наслов "Златните страници на българската илюстрация. Илия Бешков и учениците му".

На 8 юни е националната кръгла маса на тема "Петко и Пенчо Славейкови - между Изтока и Запада", а вечерта ще е церемонията по награждаването на авторите, отличени в конкурса за лирично стихотворение, обявен от общината. След награждаването тревненци и гостите на града могат да видят спектакъла на народния театър "Иван Вазов" - "Пътят към Афродита", в който участва актрисата Бойка Велкова, а музиката е на Теодосий Спасов. След спектакъла е концертът на открито на ансамбъл "Българе".

Неделният ден 9 юни ще започне в Даскаловата къща с музикално матине с квартет "София", а вечерта е постановката на тополовградския театър на комедията "Велко Кънев" - "Всичко е добре, когато свършва както ви се харесва".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1055 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини