Легендарeн фотограф пристига в България

  • 22 април 2019 12:16

  • 259
  • 0
Легендарeн фотограф пристига в България
© Getty Images/Guliver

Легендарният документален фотограф Мартин Пар ще бъде един от лекторите на Inspiration Photo Conference в началото на следващата година. Британецът е първият обявен гост на събитието, което ще се проведе на 8-9 февруари 2020 г.

Мартин Пар е едно от легендарните имена на съвременната фотография. Кариерата му е забележителна и продължава вече над 40 години.

Мартин документира съвременното общество по един особено забавен и на моменти ироничен начин. Той е автор на книги и филми, куратор, преподавател, автор на множество текстове, статии и публикации. От 1994 г. е член на една от най-известните световни фотографски агенции - Магнум, а в периода 2014 – 2017 г. е президент на агенцията.

През 2017 г. Пар получи наградата за изключителен принос във фотографията, която се присъжда от World Photography Organisation. За Inspiration Photo Conference в България ще пристигнат осем големи имена от света на фотографията. Сред лекторито в първото издание на конференцията бяха многократно награждаваният Карстън Питър, носителят на "Пулицър" за фотография Ману Брабо и Светлана Бахчеванова.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
259 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини