Плевенчанин издаде книга, насочена срещу войната по пътищата

  • 10 април 2019 11:28

  • 390
  • 1
Плевенчанин издаде книга, насочена срещу войната по пътищата
© Булфото (архив)

Плевенчанинът Георги Стоянов издаде книгата "Останете живи", която е насочена срещу войната по пътищата. Това съобщи авторът на БТА.

По думите му, тя среща читателите очи в очи с част от ужаса, който цари по пътищата на страната. Участници в пътни инциденти, свидетели на катастрофи, полицаи, близки и приятели на загинали разказват за грешките и страданието. Книгата има статистика за убитите и ранените при ПТП, правила за действие при катастрофи и препоръки в случай, че човек попадне в пътен инцидент, пояснява Стоянов.

Несъобразена скорост, неправилно изпреварване, шофиране след употреба на алкохол и наркотици, сядане за волана без книжка, гонки - всичко това превърна мен и десетки журналисти в кървави статистици, казва авторът. Той посочва, че според данни на Пътна полиция, за периода 1951-2018 г. в България са убити над 60 000 човека, а броят на ранените в катастрофи е над 400 000 - резултат от войната в мирно време. Стоянов е решил да представя книгата си пред ученици, защото е убеден, че поставя в нея проблема по достъпен начин и ще накара много момчета и момичета да осъзнаят навреме колко важно е да бъдат отговорни, толерантни и разумни зад волана.

Авторът е роден в Плевен през 1988 г., главен редактор на информационен сайт, а първата му книга бе посветена на плевенския световен шампион по бокс от Милано 2009 - "Никога не се предавай: Историята на Детелин Далаклиев".

Последвайте канала на

Novini.bg
390 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
4EPA

2019.04.10 | 15:18

1

ZABRAVIL E DA NAPISHE I ZA PRODAJBATA NA KNIJKI

Добави коментар

Водещи новини