Мариус Куркински е отличен за ярко постижение в театралното изкуство в Театър "Азарян

  • 16 март 2019 15:14

  • 579
  • 0
Мариус Куркински е отличен за ярко постижение в театралното изкуство в Театър "Азарян
© Булфото (архив)

Мариус Куркински е тазгодишният носител на наградата, учредена през 2018 г. от фондацията "Проф. Крикор Азарян", която се връчва за ярко постижение в театралното изкуство.

Награждаването е част от инициативите, с които всяка година Националният дворец на културата /НДК/ отбелязва рождението на големия режисьор, съобщиха от НДК.

Отличието е било връчено на сцената на Театър "Азарян" от актьора Димитър Маринов, който е част от актьорския състав на "Зелената книга", получил "Оскар" за най-добър филм през тази година. Димитър Маринов, както и Мариус Куркински, са сред учениците на проф. Крикор Азарян, които с обич и преклонение си спомнят за работата и безценните уроци, научени от него.

Куркински е споделил, че след изпълнението на тези големи актьори, които прекрасно са играли, тук, в центъра на театъра, който носи името Азарян, няма право да кажа нищо друго освен: "Професоре, смирено благодаря!", съобщава БТА.

Освен връчването на наградата, публиката е гледала и уникалният спектакъл "Чехов х 3", създаден специално за 85-годишнината на режисьора. Заглавието е свързано със знаменитата трилогия по Антон П. Чехов, която проф. Крикор Азарян е реализирал. Във фоайето на Театър "Азарян" е разположена и изложба с плакати от постановки на Крикор Азарян през годините, писма от негови приятели, бележки от работата му по Чехов, както и прочутите десет заповеди към учениците му.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
579 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини