Старозагорската опера кани на "Турандот" в Деня на влюбените

  • 11 февруари 2019 15:22

  • 251
  • 0
Старозагорската опера кани на "Турандот" в Деня на влюбените
© www.operasz.bg

Държавна опера - Стара Загора кани на Деня на влюбените на "Турандот" - една вечна сага за любовта, създадена от Джакомо Пучини, обяви на пресконференция в пресклуба на БТА директорът на операта Огнян Драганов, който е и режисьор на спектакъла.

"В последните години не изневеряваме на своя стил и веднъж месечно създаваме спектакли с големи певци. Така на 14 февруари зрителите ще имат удоволствието да видят изключителен солистичен състав в "Турандот" - Амади Лага, Цветелина Василева, Нарчиза Брумър, Юлиан Константинов", изтъкна Огнян Драганов. Французинът Амади Лага и звездата на румънската опера Нарчиза Брумър са за първи път в България. Амади Лага /в ролята на принц Калаф/ е пял три пъти с Цветелина Василева в "Турандот" - в Шанхай, в Пучиниевия фестивала в Торе дел Лаго и в Савонлина, Финландия.

Цветелина Василева разказва за ролята си на принцеса Турандот, че я е доближила до своя глас и темперамент. "Все пак Турандот е жена, има дълбочина, не е непременно и само остра и агресивна" - казва Цветелина Василева.
В ролята на Тимур в постановката зрителите ще видят своя любимец Юлиан Константинов.

В този състав приказната "Турандот" на Държавна опера-Стара Загора ще бъде представена на сцената на Народния театър "Иван Вазов"-София на 30 май тази година.
На 14 февруари, непосредствено преди самия спектакъл на операта "Турандот", от 18.00 часа във фоайето на Старозагорската опера ще има камерен концерт на солиста на операта Едуин Кей, на рояла ще му акомпанира Деница Петрова.

Последвайте канала на

Novini.bg
251 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини