Националният военноисторически музей организира дебат за Левски

  • 13 февруари 2017 09:43

  • 1514
  • 1
Националният военноисторически музей организира дебат за Левски
© Булфото (Архив)

В годината на Васил Левски, в деня, в който отбелязваме 144-ата годишнина от неговата смърт, Националният военноисторически музей и Асоциация дебати организират публичен дебат на тема: Полезно ли е за България идеализирането на Левски?

Събитието ще се проведе на 19 февруари (неделя) от 11.30 часа в Националния военноисторически музей на ул. „Черковна“ 92 в София.

Позициите „ЗА“ и „ПРОТИВ“ ще бъдат защитени от два отбора с по трима участника. Във всеки един отбор участниците ще са от различни поколения – един ученик, един младеж, завършил висшето си образование, и един реализирал се вече в професията си човек. Двете позиции ще бъдат подкрепени от радио водещите Ива Дойчинова и Симеон Колев, които са доказали, че могат аргументирано и пламенно да отстояват своето мнение.

Главно действащо лице ще бъде публиката, която ще излъчи победителя в дебата. Тя ще има възможност да задава въпроси на участниците. Родственици на Левски по линия на сестра му Яна ще определят най-добрия въпрос и ще наградят задалия го с едногодишен билет за безплатно посещение на НВИМ и филиалите.
Входът за дебата е свободен, а по случай годишнината от смъртта на Левски входът за експозицията на НВИМ на 19 февруари ще е на половин цена.
 

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1514 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.02.25 | 01:18

1
е, не е като славиту , нило, мика и кюрда стоичков, но си го бива все пак!!! Ей, тапанари комунистически послушни подлоги, назначени доживот, да не сте посмели да се съмнявате в светостта на Левски, защото той е точно това!!!

Добави коментар

Водещи новини