Празничен концерт по случай 24 май в Софийска филхармония

  • 18 май 2016 10:13

  • 1568
  • 0
Празничен концерт по случай 24 май в Софийска филхармония
©

На 23 май Софийската филхармония и Международният фестивал „Софийски музикални седмици“ ще представят един специален концерт по случай Празника на славянската писменост и българската просвета и култура. Събитието ще се проведе в зала „България“ от 19:00 часа.

Йоханес Вилднер, Светлин Русев, Ралица Ралинова и НФХ „Светослав Обретенов“ под диригетнсвото на Славил Димитров ще ни отведат на пътешествие из богатите на чудеса дебри на славянската музика.

Неповторимият витруоз със световна кариера Светлин Русев, магнетичната Ралица Ралинова, толкова млада, а вече звезда в най-престижни оперни театри и един от водещите европейски оперни диригенти, великолепният диригент Йоханес Вилднер ще сътворят празник и ще ни срещнат с някои от най-ценните бисера на славянската музикална съкровищница.

По време на концерта ще чуем някои от най-любимите произведения - откъси от „Нестинарка“ на Марин Големинов, „Руслан и Людмила“ и „Княз Игор“ на Глинка, „Продадена невеста“ на Сметана, „Полонез“ на Виенявски, „Русалка“ на Дворжак, „Мария Десислава“ на Парашкев Хаджиев, Валс-скерцо на Пьотр Илич Чайковски, „Песен“ на Владигеров и др., които ще ни поведат в света на славянските легенди и музикален гений. Концертът ще се състои и с участието на Националния филхармоничен хор „Светослав Обретенов“ с диригент Славил Димитров.

Припомняме на уважаемата публика, че Софийската филхармония предлага на своите почитатели специални цени до края на сезона – 50% отстъпка за специалните и 20% отстъпка за редовните концерти. Билети могат да бъдат закупени от касата на зала „България“. За онлайн резервации: сайтът на Софийската филхармонията.

Последвайте канала на

Novini.bg
1568 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини