''АББА. Любов, триумф, раздели'' от Георги Тошев

  • 05 януари 2016 10:30

  • 1179
  • 0
''АББА. Любов, триумф, раздели'' от Георги Тошев
©

Биографичната книга „АББА. Любов, триумф, раздели” на Георги Тошев излезе в края на миналата година, когато светът честваше 40 години от създаването на легендарната шведска група.

Година по-късно, точно след 70-ия рожден ден на Фрида от ABBA, ИК „Сиела” пусна лимитиран тираж на изданието, в което е включен и диск с филм на Георги Тошев, събрал най-вълнуващите моменти от срещите на журналиста с групата през последните 10 години.

Историята в тази книга може да бъде „изгледана” като филм. Но не звезден и холивудски, а по шведски интимен и дълбок. Агнета, Бени, Бьорн и Ани-Фрид си припомнят времето на своето „Ватерло”, за да разкажат за борбите и победите, триумфите и разделите си. Като продължение на написаното във вече популярната книга Георги Тошев е заснел и документален филм, който събира великолепната четворка в наши дни и ги връща към бурните години в пика на славата до момента на края на групата през 1982 г.

Феновете на АББА, които желаят да се докоснат до групата и чрез диска, трябва да побързат, защото той се разпространява единствено заедно с новия тираж на луксозното издание „ABBA. Любов, триумф, раздели”, който излезе в края на 2014г.

Албумите на АББА са сред най-продаваните за всички времена, заедно с тези на Бийтълс и Елвис Пресли. В продължение на 10 години журналистът Георги Тошев, верен почитател на групата, създава своеобразен архив, срещайки се с четиримата шведи лично, с техния официален биограф, с близки и хора от екипа им и превръща събраните документи в книга, а в последствие – във филм.

1179 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини