Национален център за професионално развитие отваря врати в Тракийски университет - Стара Загора

  • 01 октомври 2015 13:03

  • 987
  • 0
Национален център за професионално развитие отваря врати в Тракийски университет - Стара Загора
©

Първият по рода си Национален център за професионално развитие и компетентност в сферата на животновъдството отвори врати днес в сградата на Тракийския университет – Стара Загора. Проектът е на стойност 782 500 лева и се реализира с финансовата подкрепа на Фондация ,,Америка за България’’.

Центърът за професионално развитие и компетентност ще бъде автономна структура към Тракийския университет, която ще генерира приходи и ще има възможност да се развива и работи независимо в дългосрочен план. Структурата му ще включва звена за консултантски услуги, практически обучения и повишаване на квалификацията, кариерно развитие, аграрни политики, икономически анализи и проучвания.

По време на тържественото откриване ректорът на Тракийския университет проф. дсн Иван СтанковИван Станков Иван Станков - Български ветеринар и министър на земеделието и храните в правителството на Марин присъди званието „доктор хонорис кауза“ на председателя на борда на директорите на Фондация ,, Америка за България’’ д-р Лин Дафт.

„Д-р Дафт има огромен принос за свързването на науката с бизнеса на земеделието. Той е човек, който вече почти 20 години помага на българските фермери да повишат производителността и конкурентоспособността си. Благодарение на Фондация „Америка за България“ нашите студенти и професионалисти вече ще могат на едно място да се обучават, да обменят идеи и да работят по проекти с най-добрите български и чужди специалисти в сферата на животновъдството,“ заяви проф. Станков.

Лин Дафт е доктор по икономика на селското стопанство с над 40 години опит в аграрната политика, международна търговска политика, маркетинг на храни и земеделска продукция и международно икономическо развитие. През последните 19 години той е член на Борда на директорите на Българо-американския инвестиционен фонд, а впоследствие и на Фондация „Америка за България“. От юни 2015 г. д-р Дафт е председател на борда на Фондацията.

Фондация ,,Америка за България’’ започва дейността си през 2009 година и подкрепя инициативи в шест основни области: образование и библиотеки, гражданско общество и демократични институции, изкуство и култура, земеделие, социална сфера, културно наследство и туризъм. През последните 6 години фондацията е подпомогнала проекти на обща стойност над 6,7 млн. долара. Фондация ,,Америка за България’’ е подкрепяла научни проекти в земеделието на Аграрния университет и Университета по хранителни технологии в Пловдив, Русенския университет „Ангел Кънчев“ и Лесотехническия университет в София.

Последвайте канала на

987 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини