Балкански фестивал "Бохеми" Банско събра хиляди на площада

  • 29 юни 2015 14:00

  • 857
  • 0
Балкански фестивал "Бохеми" Банско събра хиляди на площада
©

Уикендът на 26-ти и 27-ми юни в Банско беше бохемски – над 10 състави, групи и изпълнители пяха на централния площад на града напълно безплатно за всички посетители.

Събота беше големият ден, когато се очакваше с нетърпение изпълнението на Желко Йоксимович. Преди това, от обяд на 27-ми, на сцената се изявиха както български, така и гръцки и сръбски групи. Започнахме отново с Фолклорен състав от гр. Банско, след което Балкански учени саунд система (DJ+тромпет) внесоха джаз и електро в звученето на съботния следобед. След тях не на сцената, а иззад нея и направо на площада дойдоха Барка Брас Бенд, като засвириха на посетителите „на ухо“. Сърбите поведоха част от гостите на площада със себе си на малък тур „Бохеми“ около фестивалната зона, разбира се, свирейки. След което все пак застанаха пред микрофоните и зарадваха всички гости, дори тези на по-далечните пейки на площада.

Баилдса последваха, за да покажат, че балканската музика е универсална и дори ска пънкът е съвместим с нея. Те изпяха както класическия балкански хит „Мастика“ (с техен аранжимент), така и United States of Balkans от едноименния им албум. Изпълнението на Lion’s Den и Kalashnikov разтанцуваха още повече посетителите на площада.


Лек разхлаждащ летен дъжд подсили космическото изпълнение на Булгара. Хората не си тръгнаха, а се скриха под чадърите наоколо, за да усетят магията на българската група. Гаджо Дило раздвижиха въздуха и гостите на фестивала леко се поклащаха на гръцкия мануш джипси джаз с удоволствие.

Когато дойде моментът да излезе сръбската мега звезда Желко Йоксимович на площада вече нямаше място да падне игла. Всички тръпнеха в очакване на неговия плътен кадифен глас. Първо на сцената излезе водещият Ники Станоев, за да анонсира г-н Георги Икономов – кмет на Община Банско. Кметът използва случая, за да благодари на гостите и организаторите за фестивала, след което представи и самия Йоксимович.

Когато той се появи, публиката избухна в аплодисменти, площадът светеше от всички телефони, които бяха вдигнати високо, за да заснемат Майстора на балканската балада. Последваха два часа еуфория и перфектно сценично присъствие на Желко Йоксимович и неговия бенд. Банско пееше с него Nije Ljubav Stvar, Ljubavi, Ludak Kao Ja, и вечната Lane Moje. Вечерта на 27-ми юни ще остане в сърцата на гостите на „Бохеми“ и всички изпълнители, попили от настроението на площада.

 

ОЩЕ СНИМКИ ОТ ФЕСТИВАЛА ВИЖТЕ ТУК!

Последвайте канала на

857 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини