Родни таланти правят фурор в Ню Йорк

  • 07 декември 2014 16:51

  • 2268
  • 1
Родни таланти правят фурор в Ню Йорк
©

Млади русенски пианисти направиха фурор пред публиката в Ню Йорк. 12-годишната Йоана Делимаркова и 13-годишният Николай ДимитровНиколай Димитров Николай Кирилов Димитров е роден на 11.05.1965 г. Първите 7 години от ученическия си живот прекарва в излязоха на сцената като лауреати на Международен конкурс, след което подариха концерт и на сънародниците ни в българското консулство.

За Йоана и Николай изявата на сцената на "Карнеги хол" се оказа неповторимо преживяване. Двамата имат отличие като дуо, а заради индивидуалната си награда Николай имаше привилегията да свири два пъти пред публиката. Особено щастие за децата бе присъствието на много българи, пристигнали специално в Ню Йорк заради тях.

Подарък за българската общност бе концертът, който двете деца изнесоха в българското консулство в Ню Йорк. Като мост между българската и американската култура прозвуча и специалната изненада на Николай - джаз парче на Франк Синатра.

Отсега двете деца имат покани да изнесат подобни концерти и в други американски градове, съобщи ТВ7.
 

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2268 1

Коментари 1

Добави коментар
Всезнайко

2014.12.08 | 09:45

1
Те тия да беха отишли с Крисия, а не турчащите се пелтеци с турски мена, дето баща им е толкова горд с тех и на турски говори във Фейсбука

Добави коментар

Водещи новини