Премиера на "Дърво без корен" на Рузие Хасанова

  • 27 май 2014 15:35

  • 2129
  • 0
Премиера на "Дърво без корен" на Рузие Хасанова
©

На 3-ти юни 2014 от 21:00ч. в Studio 5 Кинематограф ще представят премиерата на филма „Дърво без корен“ на Рузие Хасанова.

След прожекцията на филма, на сцената ще се качи и част от актьорския екип, който включва имена като Стефан А. Щерев и Васил Михайлов.

През техния поглед, публиката ще се потопи по-пълно в атмосферата на тази история за самотата и изгубеното чувство за принадлежност.

Филмът „Дърво без корен“ е адаптация по едноименния разказ на обичания български автор Николай Хайтов.

Чрез историята на главния герой Гатьо Игнатов, български пенсионер, който живее със сина си и семейството му в Германия, се разглеждат две наболели теми от съвременния живот – остаряването и емиграцията.

Рузие Хасанова представя борбата с приспособяването в една непозната среда и съпровождащите я чувства на несъвместимост, самота и носталгия по дома, а просветлението идва неочаквано с получаването на писмо от родината.

Целта, която Рузие Хасанова си поставя да достигне чрез филма, е не да противопоставя своите герои. Вместо това тя поставя под наблюдение емоционалните перипетии, през които преминава един човек, който не принадлежи в Германия и желае да се завърне в България, докато синът му и неговото семейство са намерили своето място в тази чужда за него страна.

Самият режисьор, Рузие Хасанова напуска България, когато е на 18 години, за да преследва мечтата си за кариера във филмовия бизнес. Вече 15 години, тя продуцира филми в Лондон и успехът я застига още с нейния дипломен проект Glashedy. Тя печели награди и участия в много фестивали, както с работата си като независим продуцент, така и с тази в студио Hanway Films. Работата ѝ като режисьор включва няколко късометражни филма, музикално видео, а вече в процес е и създаването на дебютния ѝ пълнометражен филм Radiogram.

Билети за събитието в Stuido 5 ще се продават на входа.

Последвайте канала на

2129 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини