Кинематограф: астрален постреализъм и лайв музика

  • 23 април 2014 15:20

  • 949
  • 0
Кинематограф: астрален постреализъм и лайв музика
©

Изследване на душата и нейното пътуване през различни състояния и измерения ще покаже следващата премиера на поредицата събития на Кинематограф.

На 28 април от 20.30ч. в Studio 5 ще бъде представен филмът „Портали“ - висш пилотаж в анимацията – колаборация между режисьора Симеон Сокеров и художника Виктор Мъжлеков.

След прожекцията на филма, ще се проведе и дискусия с режисьора. Публиката ще има възможността да надникне зад кадър и да узнае повече любопитни подробности свързани с „Портали“ и създателите му.

Както всяка кинематографска вечер, и в тази ще се насладим на атрактивно събитие като този път е добавена пикантна добавка - забавният водещ Александър ще се изяви и като музикант с групата Inky Soul Trio.

Създаването на „Портали“ започва от серия картини на художника Виктор Мъжлеков, съпроводени от неговата идея за душата, която, преминавайки през различни състояния, се извисява.

За реализацията на филма, Виктор се обръща към режисьора Симеон Сокеров, който развива цялостно сценария и персонажите и добавя и част от своите разбирания. Така в сюжета се появяват и множеството препятствия по пътя към духовно извисяване. Освен заплетената идея, сложна е и техническата част - филмът е осъществен със специфичен софтуер за визуализиране. Работата по филма отнема цели девет месеца при краен продукт с дължина седем минути.

Режисьор на късометражни филми и реклами, Симеон Сокеров работи в областта на 3D графиката и анимацията от 1994 г. Завършва като магистър по анимационна режисура в НАТФИЗ. В момента е супервайзър, режисьор и криейтив директор в Студио Сокеров. Познат е с анимацията си „Пет пъти“ от 2009 г., която става един от най-награждаваните нови български късометражни филми – с награди от УНИКА (Union Internationale du Cinema), ВГИК (Москва), АМИРАНИ (Грузия), „В Двореца“ (Балчик), „Златен кукер“ (София) и др.

Виктор Мъжлеков е умът, който стои зад идеята на филма, както и талантливата ръка, на която се дължат изкусните анимационни образи. За себе си той вярва, че е творец откакто се родил, а дори и преди това. Астралният постреализъм, който е негова запазена марка, е художествен стил, който отключва въображението като ни показва необичайни перспективи и емоционални дълбочини като слива фантазийното с реалното.

Вечерта в Studio 5 ще бъде емоционално заредена и чрез друга форма на изкуството. Младата акустична група Inky Soul Trio ще излезе на сцената, за да ни представи своето разчупено звучене, микс от джаз, соул и инди елементи. Членовете на бандата са Деяна, Александър и Димитър, които се събират в началото на 2013г. Те наричат себе си Inky Soul Trio, избор, който е продиктуван от споделената им страст към татуирането.

Последвайте канала на

949 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини