Започва "Пролетният базар на книгата"

  • 28 май 2013 11:45

  • 842
  • 0
Започва "Пролетният базар на книгата"
©

Пролетният базар на книгата за поредна година ще се настани в НДК и отново ще предложи премиери на нови издания и срещи с добре познати на българската аудитория писатели. Началото на събитието ще бъде дадено от служебния министър на културата Владимир Пенев в 10:30 ч., а след това посетителите ще могат да се разходят из щандовете на над 80 издателства.

Днес читателите ще имат възможността да се срещнат с писателите Людмила Филипова (17 ч., щанда на "Сиела") и Боян Бенев (18 ч., щанд на "Жанет 45"). От 17:30 ч. ще бъде представена книгата "Великденско вино и Франкенщайн" от Константин Илиев в театър "Сфумато", последвана от премиера на постановката "Великденско вино".

Събитието продължава всеки ден до 2 юни от 10 до 20 ч., а през следващите дни гости ще бъдат авторите на "Сиела" Александър Секулов (29 май, 18 ч.), Д-р Карп, създател на книгите "Най-щастливито бебе" и "Най-щастливото дете" (30 май, 16 ч.), Иво Сиромахов (30 май, 17 ч.), Калин Терзийски (30 май, 18 ч.), Петър Делчев (31 май, 18 ч.), Деян Енев (1 май, 11 ч.), издалият дебютен роман Васил Георгиев (1 юни, 13 ч.), Михаил Вешим (1 юни, 16 ч.), Христо Христов (1 юни, 17 ч.).

"Жанет 45" пък предлагат срещи с издалата дебютния си роман "Марципаненият чехъл" Ася Кулева (31 май, 16-17 ч.), автора и режисьор Людмил Тодоров (31 май, 18-19 ч.), Георги Господинов (1 юни, 12-13 ч.), поетесата Станислава Станоева (2 юни, 14-15 ч.). На щанда на "Жанет 45" ще се продават и книги на издателство "Точица" и ICU.

В рамките на панаира "Колибри" ще представи десет нови заглавия, включително "Възмущение" на носителя на "Пулицър" Филип Рот и "Наричайте ме Скарлет" на популярната френска писателка Катрин Панкол, от които "Дневник" публикува наскоро откъси. По случай Международния ден на детето на 1 юни издателство ще разпространи детските четива "Как да говорим драконски", "Как да станеш пират" и "Как да си дресираш дракон", a ден преди това от 10 ч. "Просвета" ще организира куклено шоу в Мраморното фоайе за най-малките посетители. Всички книги на щанда на "Сиела" ще се продават с 20 % отстъпка.

"Принцът на мъглата" на Карлос Руис Сафон, "Рога" на Джо Хил, "Шедоус Фол" на Саймън Грийн, "Вярващият мозък" на Майкъл Шърмър, "Книга на мъртвите", "Капаните на фармацевтиката" на Бен Голдейкър, "Рибата в мен" на Нийл Шубин, "Креативният гений" на Питър Фиск пък ще са сред новите заглавия, които издателство "Изток-Запад" ще представи.

Базарът се провежда на ет. 3 на НДК.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
842 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини