"Любовна песен на Кангдинг" с автентично изпълнение в НДК

  • 29 януари 2013 17:02

  • 848
  • 0
"Любовна песен на Кангдинг" с автентично изпълнение в НДК
©

"Любовна песен на Кангдинг" е една от най-популярните в света песни от китайския фолклор. Включена е от ЮНЕСКО в списъка с 10-те най-добри фолклорни песни. Освен това е и първата китайска композиция, която НАСА избира, за да излъчва по един от сателитите си в Космоса през 1990 г. Изпълнявали са я и редица световноизвестни музиканти, сред които и испанският тенор Пласидо Доминго. 

Българската публика ще има възможността да се наслади на нейно автентично изпълнение по време на спектакъла на тибетския танцов театър "Музика от небесата", който ще гостува в зала 1 на НДК на 21 февруари от 19 часа.

Танцовото шоу се изпълнява за пръв път в България, като съчетава театър, танц и музика от района на Тибет. 

"Любовната песен" разказва легендата за млад занаятчия и неговата любима Ли. Както при повечето фолклорни произведения, авторите на текста и музиката са неизвестни. Всъщност Кангдинг е красив град, столица на провинцията Съчуан, откъдето е и тибетската танцова трупа, обясняват организаторите.

Танцовият театър "Мелодия от небесата" идва в България по повод настъпването на Китайската нова година (Чун Дзие), която през 2013 г. започва на 10 февруари и е под знака на змията.

Продуценти на събитието са Националният дворец на културата и посолството на Китайската народна република.

Билетите за спектакъла вече са в продажба на билетните каси на НДК и в мрежата на "Ивентим" на цени от 15 до 50 лв..

Последвайте канала на

Борислава Борисова
848 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини