Нова турска игра "Шамаросай Саркози"

  • 27 януари 2012 13:22

  • 2002
  • 0
Нова турска игра "Шамаросай Саркози"
©

Турско-френският конфликт около криминализирането на отричането на арменския геноцид тези дни се прехвърли и в интернет пространството.

Турският уебсайт www.sunoyun.com дава възможност на потребителите си да изразят своя гняв към решението на Франция и по-специално, към нейния президент Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в.

В играта участниците трупат точки, удряйки шамари на Саркози чрез голяма стилизирана длан на екрана.

Тази "онлайн война" е последното проявление на враждебността между Париж и Анкара. Все повече интернет потребители заливат мрежата с обиди към противоположната страна и нейните позиции.

Потребители заявяват, че играта може да се яви като отдушник на напрежението, но интернет провокациите не бива да стигат прекалено далеч, защото може да застрашат реалните политически и икономически отношения между двете държави.

Смята се, че във Франция живеят около 500 000 арменци и турската позиция е, че кабинетът на Саркози лобира в подкрепа на законопроекта за арменския геноцид, за да си осигури арменските гласове на предстоящите президентски избори.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2002 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини