Силен старт на Nintendo Wii U

  • 27 ноември 2012 11:21

  • 1475
  • 0
Силен старт на Nintendo Wii U
©

Японският електронен производител Nintendo е продал над 400 млн. бройки от своята нова игрална конзола Wii U на територията на САЩ за първата седмица от пускането ѝ на пазара, съобщават от ndtv.com.

С новия си продукт японският гигант, който е сред тежко засегнатите от кризата и силната конкуренция, се опитва да възстанови поне част от загубените си позиции на пазара, пише inews.bg.

Освен с архивраговете от SonyPlaystation) и Microsoft (с Xbox 360) новата Wii U ще се бори и с конкурентите смартфони и таблети, които постепенно завладяват игралната ниша. За целта конзолата разполага със сензорен екран, даващ на играчите по-добър контрол.

"Wii U се продава ефективно в нашите магазини.. ние сме удовлетворени от реакцията на потребителите", коментира в интервю Реджи Филс-Айми, президент на американския клон на Nintendo.

За момента новата конзола се предлага единствено зад Океана. Тя е наследник на оригиналната Wii, която бе пусната през 2006 г. От нея до момента са продадени общо 97 млн. бройки, което я прави един от най-успешните продукти на японската корпорация.

Според анализатори бъдещото представяне на Wii U ще бъде своеобразен тест за това до каква степен игралните конзоли имат бъдеще в свят, в който мобилните устройства доминират все повече.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1475 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини