Райън Рейнолдс и Блейк Лайвли превзеха боксофиса на Северна Америка - десетилетия след Брус Уилис и Деми Мур

  • 15 август 2024 09:30

  • 575
  • 1
Райън Рейнолдс и Блейк Лайвли превзеха боксофиса на Северна Америка - десетилетия след Брус Уилис и Деми Мур
© Getty Images

В сблъсъка им в боксофиса на Северна Америка, съпрузите Райън Рейнолдс и Блейк Лайвли излязоха победители, след като филми с тяхно участието заеха първото и второто място. Това се случи 34 години след като същото постигна друга популярна семейна двойка в Холивуд - Брус Уилис и Деми Мур.

Филмът "Дедпул & Върколака" с Райън Рейнолдс и Хю Джакман за трета поредна седмица запази челната си позиция в северноамериканския боксофис, реализирайки 54,2 милиона долара от продажби на билети в киносалоните на САЩ и Канада. 

В световен мащаб приходите от филма от киновселената на "Марвел", режисиран от Шон Леви, надхвърлиха 1 милиард долара.

През уикенда "Дедпул & Върколака" се оказа следван плътно по петите от романтичната драма "Никога повече" със съпругата на Райън Рейнолдс Блейк Лайвли. Филмът, режисиран от изпълнителя на главната мъжка роля Джъстин Балдони, надмина всички очаквания със солидния си дебют от 50 милиона долара. 

"Варайъти" отбеляза, че за първи път през август, който традиционно е спокоен месец за кината, два филма печелят по около 50 милиона долара в един и същи уикенд. 

Анализаторите смятат, че "Никога повече",  адаптиран по бестселъра на американската писателка Колийн Хувър, може да се превърне в един от най-касовите романтични филми в историята. Понастоящем начело в тази класация е излезлият на екран през 2015 г. "Петдесет нюанса сиво". 

Райън Рейнолдс показа третото си дете

Заедно "Дедпул & Върколака" и "Никога повече" заформиха своеобразно семейно издание на "Барбенхаймер" - събирателното наименование на двата миналогодишни летни хита "Барби" и "Опенхаймер", в което двойка много различни филми процъфтява отчасти благодарение на контрапрограмиране. 

Този път обаче начело на противоположните филми е една от най-известните холивудски двойки. 

Постижението на съпрузите Райън Рейнолдс и Блейк Лайвли не е безпрецедентно. През 1990 г. семейната двойка Брус Уилис и Деми Мур постигна същото. Тогава "Умирай трудно 2" с Уилис оглави боксофиса на Северна Америка, а "Призрак" с Мур остана на второ място.

Като цяло "Призрак" стана вторият най-успешен филм в северноамериканския боксофис през 1990 г. с постъпления от 217,6 милиона долара. "Умирай трудно 2" тогава зае осмото място със 117,5 милиона долара.

"Призрак" получи пет номинации за "Оскар", спечелвайки две награди. 

Деми Мур, днес 61-годишна, и 69-годишният Брус Уилис се запознават на прожекция на филма "Засада" през 1987 г. Женят се през същата година и имат три дъщери, преди да се разведат през 2000 г. И до днес двамата са близки приятели, като Мур е неотлъчно до своя бивш съпруг, който страда от фронтотемпорална деменция.

Блейк Лайвли и Райън Рейнолдс показаха децата си

Уилис и Мур са си партнирали в три филма - "Убийствени мисли" (1991), "Бийвъс и Бътхед оправят Америка" (1996) и "Ангелите на Чарли: Газ до дупка" (2003).

Тридесет и четири години след постижението на Брус Уилис и Деми Мур, 47-годишният Райън Рейнолдс и 36-годишната Блейк Лайвли успяха да наложат своята доминация в боксофиса като семейство - рядко постижение в Холивуд. 

Лайвли и Рейнолдс са женени от 2012 г. Двамата си партнират във филмите "Зеленият фенер" (2011) и "Измислени приятели" (2024). 

Любопитен факт е, че Блейк Лайвли изпълнява епизодична роля в "Дедпул & Върколака" - на Лейди Дедпул, допълва БТА. 

Последвайте канала на

Весела Найденова
575 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Надежда дДойчева...

2024.08.15 | 10:01

1
КАТИЛА, защо са ти осрани мъдете бе , ибана рязана бургиьо? Това , спомен от Ахмед Муса ли е, дет те е лашкал в Ловешкия затвор ? Вече се насираш ли мършо побъркана. ХАХАХАХАХА

Добави коментар

Водещи новини