Кевин Костнър представи премиерата на филма си "Хоризонт: Американска сага" на кинофестивала в Кан

  • 20 май 2024 13:09

  • 708
  • 2
Кевин Костнър представи премиерата на филма си "Хоризонт: Американска сага" на кинофестивала в Кан
© Getty Images

Кевин Костнър представи премиерната прожекция на филма си "Хоризонт: Американска сага" (Horizon: An American Saga) на кинофестивала в Кан, съобщи Ройтерс. Актьорът обяви намерение да реализира поредица от четири части, въпреки че не е сигурен как ще финансира проекта. 

Костнър ипотекира имот на калифорнийското крайбрежие, за да подпомогне финансирането на филма, разказващ за предизвикателствата пред заселниците в американския Запад през 19-и век.
Беше трудно и не е свършило, защото трябва да намеря пари, каза Костнър пред Ройтерс. "Аз съм като хората, отишли на Запад", добави той. 

Започна кинофестивалът в Кан, Мерил Стрийп получи "Златна палма"

Кевин Костнър играе във филма, на който е още съсценарист, продуцент и режисьор. Действието в "Хоризонт: Американска сага" се развива в продължение на 15 години - преди и след Гражданската война, когато белите заселници отнемат все повече земя от коренното население. Филмът е с продължителност от 181 минути. 

Първата част на "Хоризонт: Американска сага" не е включена в конкурсната програма. Премиерата в Северна Америка, Великобритания, Испания, Италия и Нидерландия ще бъде на 28 юни. Втората част на филма ще излезе по кината на 15 август. 

В конкурсната програма на фестивала е включен филмът на руският режисьор в изгнание Кирил Серебренников "Лимонов, Балада за Еди" (Limonov, The Ballad of Eddie). Лентата е биографичен разказ по романа на Еманюел Карер за живота на руския политик Едуард Лимонов. Участват Маргарет Куоли и Деми Мур. Лимонов почина през 2020 г. на 77 години. Неговата роля се изпълнява от Бен Уишоу.

Кевин Костнър получи статуетка си „Златен глобус” по пощата

Лимонов е антисъветски поет в Москва, гангстер в Харков, неудачник в Ню Йорк, писател в Париж, наемник на Балканите и отново в Москва - лидер на червено-кафяви антипутински революционери. Когато прочетох сценария за втори път си, си казах: О, не, този човек е наистина опасен, коментира Уишоу пред "Венити феър". Филмът е заснет на английски език. 

Кирил Серебренников е смятан за един от най-смелите руски артисти на своето поколение. Ползващ се с благоволение за известно време от властимащите в Русия, той става проблемна фигура заради антиконсервативнте си възгледи, коментира АФП. През 2017 г. Серебренников е осъден на домашен арест. През 2018 г. филмът му "Лято" е представен в Кан. 

Проектът за Лимонов стартира още преди началото на войната в Украйна. През февруари 2022 г. снимките в Москва са преустановени и екипът започва работа в Латвия.

Последвайте канала на

Весела Найденова
708 2

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 05:53

2
❤️ Г­­­о­­р­е­­щ­­­и­ ­­­м­­о­м­­и­­ч­­е­т­­а­­ ­­в­­и­­­ ­­о­­­ч­а­­­к­­в­­а­­т ­­-­ X­­1­­8­­­.­­­F­­U­­­N

2024.05.20 | 13:55

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини