Disney+ планира мерки срещу споделянето на пароли

  • 05 април 2024 14:40

  • 333
  • 1
Disney+ планира мерки срещу споделянето на пароли
© Getty Images, архив

Видео стрийминг услугата на Walt Disney ще започне да се бори със споделянето на пароли от юни, обяви главният изпълнителен директор на компанията Боб Айгър. Това се случва в момент, в който конгломератът, работещ в развлекателната идустрия, се стреми да стимулира растежа на броя на абонатите и да направи бизнеса печеливш, предава Ройтерс.

В интервю за CNBC Айгър също така сигнализира за необходимостта от консолидация в стрийминг индустрията и заяви, че Disney „потенциално“ отправя поглед към двуцифрени маржове за бизнеса.

Действията на конкурента Netflix срещу споделянето на пароли ѝ помогнаха да добави близо 22 млн. абонати през втората половина на 2023 г. и надмина очакванията на Wall Street.

Край на споделените пароли в Netflix

Интервюто с Айгър беше публикувано само дни, след като инвеститорите в Disney подкрепиха него и други директори на компанията в битката им с инвеститори активисти, включително Нелсън Пелц, който твърди, че Disney се представя по-слабо в епохата на стрийминга.

„Гласуването беше решаващо, истинско одобрение на борда“, коментира той, допълвайки, че компанията приема темата за наследяването на главния изпълнителен директор – ключов проблем за акционерите – „много сериозно“.

Победата укрепи позицията на Айгър в решаващ момент. Disney се опитва да съживи своите филмови и телевизионни франчайзи, да направи стрийминг звеното си печелившo и да намери партньори за изграждане на дигиталното бъдеще на спортната мрежа ESPN.

Междувременно в интервю за CNBC, само минути след това на Айгър, Пелц коментира, че се надява, че главният изпълнителен директор на Disney може да спазва обещанията си. „Ако не го направят, повече няма да чуят за мен“, посочва Пелц.

Новият филм „Питър Пан и Уенди“ преосмисля позната детска приказка

Айгър коментира и критиките от страна на милиардера Илон Мъск, който подкрепи Пелц и през ноември се нахвърли срещу рекламодателите, включително Disney, с тирада от ругатни заради отдръпването им от социалната мрежа X поради опасения за антисемитско съдържание. „Игнорирам ги“, коментира Айгър за критиките на Мъск.

Филмите на Disney и Pixar, които ще гледаме следващите две години

Цената на акциите на Disney се повиши с около 0,7% по време на сутрешната търговия. Стойността на книжата нараства с 30% от началото на година, което ги прави най-добре представящите се в индекса на сините чипове Dow Jones Industrial Average, пише investor.bg. 

В четвъртък Айгър заяви, че води преговори за намирането на стратегически партньор на ESPN.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
333 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.04.05 | 17:56

1
Жeна ми кyпи кaпки, които ми помогнаха да спpа да пия за пъpви път и да пpочиcтя тялото си. Отъpвете се от тази завиcимост, дoкато не е късно, ето тези кaпки----> do.my/alkotox

Добави коментар

Водещи новини