Премиера на документален филм за Мара Бунева

  • 12 януари 2024 08:07

  • 1299
  • 1
Премиера на документален филм за Мара Бунева
© кадър от филма

На 13 януари 1928 година Мара Бунева прострелва Велимир Прелич в центъра на Скопие на стария мост на Вардар, след което се прострелва в гърдите. Прелич е отговорен за изтезанията на подсъдимите по Скопския студентски процес през 1927 г. срещу дейците на Македонската младежка тайна революционна организация. Мара Бунева отмъщава за това.

За Мара Бунева има малко известни факти и документи, до които достига екипът на документалния филм за нейния живот и смърт "Отмъстителката". Сценарист е Тони Николов, а режисьор Ралица Димитрова. 

"Отмъстителка!" - премиерата на документалния филм за Мара Бунева

Филмът проследява живота на младата жена, отказът ѝ от лично щастие в името на Македония. Ралица Димитрова се позовава на документи, фотографии, експертни мнения и свидетелства, за да приближи съвременния зрител до духа на времето и копнежите на македонците от онова време. 

Възстановките в "Отмъстителката" добавят автентичност и допълват представата за драматичната личност и трагична съдба на Мара Бунева. 

Премиерата на филма и срещата с екипа ще се състои в кино "Одеон" на 12 януари от 19 часа. Входът е свободен.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1299 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.12 | 11:21

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини