Джеръми Айрънс ще участва във френско-италианския сериал "Граф Монте Кристо"

  • 20 ноември 2023 22:04

  • 17420
  • 0
Джеръми Айрънс ще участва във френско-италианския сериал "Граф Монте Кристо"
© Gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Британският актьор и носител на награда "Оскар" Джеръми Айрънс ще се превъплъти в абата Фариа в сериала "Граф Монте Кристо", адаптация на романа на Александър Дюма и копродукция на Франция и Италия, съобщава БТА.

"Джеръми Айрънс изпълнява ключовата роля на абат Фариа в третата си съвместна работа с Биле Аугуст", датският режисьор, който спечели "Златна палма" на кинофестивала в Кан през 1988 и 1992 г., съобщи компанията "Медиауан".

Главната роля е поверена на британеца Сам Клафлин. Френската актриса Ана Жирардо също е част от актьорския състав, отбелязва АФП.

Ново издание на ''Граф Монте Кристо'' в два тома е вече по книжарниците

Началото на този европейски сериал, който ще бъде от осем епизода от по 52 минути, беше обявено през октомври. Той се продуцира от френската обществена радио- и телевизионна група "Франс телевизион", "Раи" (Италия) и две компании от групата "Медиауан".

Публикуван от 1844 г., романът "Граф Монте Кристо" разказва историята на Едмон Дантес, който е несправедливо затворен и си отмъщава, след като бяга от затвора и забогатява.

Романът е обект на многобройни филмови и телевизионни адаптации, включително една от тях през 1998 г. за ТеЕф 1, с Жерар Депардийо в главната роля.

В киното френският актьор Пиер Нине ще се превъплъти в ролята на граф Монте Кристо във филм, чиято премиера е насрочена за 2024 г., отбелязва АФП.

Последвайте канала на

17420 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини