Pixar готвят продължение на "Търсенето на Немо"

  • 19 юли 2012 17:51

  • 4957
  • 0
Pixar готвят продължение на "Търсенето на Немо"
©

Режисьорът Андрю Стантън потвърди, че ще работи по продължението на хитовата анимация "Търсенето на Немо", предаде Би Би Си.

Първият филм "Търсенето на Немо" от 2003 г. разказва историята на рибата клоун Марлин, чийто син бива заловен от гмуркач и той се впуска в неговото търсене.

Озвучен с гласовете на Албърт Брукс в ролята на Мартин и телевизионната водеща Елън Дедженерис в ролята на неговата приятелка Дори, филмът постигна приходи от $867.8 млн. в годината на излизането си.

Така лентата се подреди на пето място сред най-печелившите анимации на всички времена и на второ сред заглавията на Pixar след "Играта на играчките 3", който спечели $1.06 млрд.

Подводното приключение бе наредено от Американския филмов институт сред десетте топ анимационни филма на всички времена.

Статън бе една от ключовите фигури в Pixar след 2000 г., като имаше участие в създаването на заглавия като "Таласъми ООД", трилогията "Играта на играчките" и "Животът на буболечките".

Като режисьор на "Търсенето на Немо" и "Уол-И" той спечели на студиото и две награди "Оскар" за най-добър анимационен филм.

Все пак скорошният му опит да се впусне в игралното екшън кино с лентата "Джон Картър" бе покосен от много скъп провал, който дава сигнали, че ще остави "Дисни" с огромни загуби от него. Според информация на компанията тя ще загуби 200 млн. долара от филма, след като историята, развиваща се на Марс, не успя да грабне зрителите.

На "Търсенето на Немо 2" Стантън ще бъде отдаден около четири години, което е и средната продължителност за изработката на един филм на Pixar,  което означава, че лентата ще излезе на голям екран най-вероятно през 2016 г.

Сценарият ще бъде дело на Виктория Строус, чийто сценарий за "Апостолите на безкрайната любов" (The Apostles of Infinite Love) през 2008 г. влезе в т.нар. "Черен списък" на Холивуд, който включва най-добрите непроизведени сценарии за филми за годината.

Междувременно Pixar вече готви няколко други горещи заглавия, сред които са "Добрият динозавър" и един неозаглавен засега проект за Dia De Los Muertos - мексиканския празник на мъртвите, пише dnevnik.bg.

Последният филм на студиото "Храбро сърце" се очаква да излезе на голям екран масово през август. Историята за бурната шотландска принцеса вече прибра 244 млн. долара в глобалния боксофис.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
4957 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини